2013. április 30., kedd

Pestós csirke parmezános tésztagombócokkal

Ez a recept is a GoodFoodból van. Nem követtem igazán a receptet, mert sok minden nem volt itthon, improvizáltam. De nem is a húsos ragu a lényeg, hanem a kis sajtos golyócskák a tetején. Nagyon finom és különleges étel lett belőle.


Hozzávalók (ahogy én készítettem):

  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 500 g csirkemell apró csíkokra vágva
  • 200 g bacon szalonna csíkokra vágva
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dl húsleves vagy víz
  • 200 g zöldborsó  (fagyasztott)
  • 100 g szárított paradicsom
  • 1/2 üveg zöld pestó
  • 2-3 szál friss bazsalikom
  • só, bors
A gombócokhoz:
  • 140 g vaj
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 g reszelt parmezán
  • 150 ml hideg víz
  • 50 g fenyőmag
  • 1 egész tojás
Először a tésztát kell összeállítani. A vajat a sütőporos liszttel el kell morzsolni, adjuk hozzá a sajtot, a vizet és készítsünk egy könnyű ragacsos tésztát. Folpackba csomagolva tegyük hűtőbe, míg a ragu elkészül.

A forró olajon pirítsuk meg hirtelen a húscsíkokat. Vegyük ki a húsokat serpenyőből. A szalonnacsíkokat olvasszuk ki, majd a hagymát hozzáadva azt is dinszteljük meg. Adjuk hozzá a lisztet, azt is pirítsuk meg , öntsük fel a borral majd a húslevessel (vízzel). Tegyük bele a húst fűszerezzük sóval, borssal és lassú tűzön lefedve főzzük puhára. Ha kész a husi adjuk hozzá a szárított paradicsomot, a zöldborsót, a pestót és az aprított bazsalikomot. Forraljuk össze, itt korrigálhatjuk a sűrűségét. Ha túl sűrűre forrt, öntsük fel egy kis vízzel.

Egy tűzálló tálba öntsük át a ragut, a tésztából készítsünk diónyi golyócskákat a tetejére. Tojással kenjük meg a golyókat és szórjuk rá a fenyőmagot.


180 fokos sütőben süssük 20-25 perc alatt készre.


Igazán mindegy milyen ragut készítetek. A finom "főzött-sült" golyócskák az érdekességei ennek az ételnek. Valószínűleg a szokásos gombás, tejszínes csirkével is ki fogom próbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin