Mindig van maradék. Nálunk húsvéti sonkamaradék felhasználásra szükség van.
Ez a rakott palacsinta ezért született.
Sonkás rakott palacsinta |
Hozzávalók:
- Kb: 12 db sós palacsinta
- 200-250 g darált sonka
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 3 dl tej
- 3 evőkanál tejföl
- 2 tojás
A tetejére:
- 3 evőkanál tejföl
- 50 g reszelt sajt
Vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, hozzákeverjük a sonkát, 2 tojássárgáját, lazítjuk 3 evőkanál tejföllel és a felvert tojás fehérjével. A palacsintákat vajazott tűzálló tálba rétegezzük a sonkakrémmel.
Az utolsó palacsintát megkenjük a tejföllel, rászórjuk a sajtot.
180 fokos sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz:
- 2 csokor snidling
- 60 g vaj
- 4 dl tejszín
A vajon megfuttatjuk a snidlinget, felöntjük a tejszínnel és mártás sűrűségig forraljuk folytonos kevergetés mellett.
Leves után ebédre kiváló főétel, vagy lehet egy laktató vacsora!
Kipróbáltam - idén nálunk is ez lett a húsvéti sonka haláltusája során. Imádtuk, már továbbítottam egy barátnőmnek a receptet, ott is bevált. Következőleg megkísérlem Graham palacsintával. ;)
VálaszTörlésMár heti menüre került a fincsi kukorica leves is, a hétvégén rotyogni fog a fazékban.
Köszönöm a blogod, nagyon sokat tanulok belőle!
Hallom jól sikerült a leves! Örülök, hogy kipróbáltad! :)
Törlés