Három éve voltam egy Mexikói főzőesten, ott tanultam ezt a gyors, laktató levest.
Azóta rendszeresen főzöm...
Mert finom!
Hozzávalók:
- 1 kicsi fej vöröshagyma reszelve
- diónyi vaj
- 400 g morzsolt kukorica (mirelit)
- 100 g kolbász (lehet csípős is)
- 2 dl tejszín
- 1 l húsleves
- 4 db tortilla lap
- só, bors
A vöröshagymát a vajon megfuttatjuk, rátesszük a kukoricát, sózzuk, borsozzuk és röviden együtt pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel.
10 percig főzzük. Közben fél karikákra vágjuk a kolbászt, beletesszük a levesbe, felöntjük tejszínnel és még 5 percig főzzük.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortilla lapokat és a leves mellé tálaljuk.
No.1. recept. Hivatalosan is a rajongóid lettünk! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó hír! Köszönöm! ;)
Törlés