Nem túl finoman és nőiesen mondhatnám: extraüberbrutál amerikai brownie cookie!
Brownie-nak kicsi, cookie-nak túl nagy lett. Legközelebb nem fagyiskanállal adagolok, hanem egyszerűen teáskanállal. Méghozzá pici falatnyi mennyiséget!
- 350 g étcsokoládé
- 40 g vaj
- 2 tojás
- ⅔ csésze (150 g) cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¼ csésze (35 g) liszt
- ¼ teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 1/2 csésze (80g) porcukor
- 120 g mogyoróvaj
- 40 g vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 ml tejszín
200 g csokoládét és a vajat egy kis serpenyőben alacsony lángon megolvasztjuk. Tegyük félre. Tegyük a tojásokat, a cukrot és a vaníliakivonatot egy tálba és elektromos habverővel keverjük 10 percig, amíg halvány színű és krémes lesz. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőporral. A maradék 150 g csokoládét vágjuk apróra, majd a liszttel, olvasztott csokival együtt keverjük a cukros tojáshoz.
A kész masszát hagyjuk állni 10 percig.
Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal kisebb halmokat rakosgatunk.
180 fokra melegített sütőben süssük 8-10 percig, míg a felületük repedezett lesz.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a cukrot, mogyoróvajat, a vajat és a vaníliakivonatot egy elektromos keverővel 4-5 percig habosítjuk, majd a tejszínt hozzáadva tovább keverjük még 2 percig. Habzsákba kanalazzuk a tölteléket és a kekszeket megtöltjük.
Finom sütemény intenzív mogyoró ízzel.
Nagyon laktató, mondhatnám tömény és akkor még nem túloztam!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése