2013. április 6., szombat

Csokis keksz tejszínes mogyoróvajjal

Nem túl finoman és nőiesen mondhatnám: extraüberbrutál amerikai brownie cookie! 
Brownie-nak kicsi, cookie-nak túl nagy lett. Legközelebb nem fagyiskanállal adagolok, hanem egyszerűen teáskanállal. Méghozzá pici falatnyi mennyiséget!



Hozzávalók:
  • 350 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 2 tojás
  • ⅔ csésze (150 g) cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ¼ csésze (35 g) liszt
  • ¼ teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
  • 1/2 csésze (80g) porcukor
  • 120 g mogyoróvaj
  • 40 g vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 ml tejszín
200 g csokoládét és a vajat egy kis serpenyőben alacsony lángon megolvasztjuk. Tegyük félre. Tegyük a tojásokat, a cukrot és a vaníliakivonatot egy tálba és elektromos habverővel keverjük 10 percig, amíg halvány színű és krémes lesz. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőporral. A maradék 150 g csokoládét vágjuk apróra, majd a liszttel, olvasztott csokival együtt keverjük a cukros tojáshoz. 


A kész masszát hagyjuk állni 10 percig. 

Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal kisebb halmokat rakosgatunk.



180 fokra melegített sütőben süssük 8-10 percig, míg a felületük repedezett lesz. 

A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. 

A töltelékhez a cukrot, mogyoróvajat, a vajat és a vaníliakivonatot egy elektromos keverővel 4-5 percig habosítjuk, majd a tejszínt hozzáadva tovább keverjük még 2 percig. Habzsákba kanalazzuk a tölteléket és a kekszeket megtöltjük.


Finom sütemény intenzív mogyoró ízzel. 
Nagyon laktató, mondhatnám tömény és akkor még nem túloztam!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin