2013. február 14., csütörtök

Sajtos ropogós

Ami valóban ropogós. Abban az esetben, ha vékonyra, valóban jó vékonyra nyújtjuk. Ha jól csináltuk a közepe sütés közben felfújódik, üreges lesz.


Hozzávalók:

  • 450 g liszt
  • 250 g vaj
  • 150 g reszelt sajt
  • 200-220 g tejföl
  • 3 csapott teáskanál só
Tetejére:
  • 1 egész tojás
  • 100-150 g reszelt sajt
A tészta hozzávalóiból egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. A tejfölt most lemértem, hogy hozzávetőleg mennyi kell, mert nekem csak az volt leírva, hogy "amennyit a liszt felvesz". Szóval nekem kb. ennyi kellett! 
Ha kész vagyunk, a tésztát fél óráig pihentetjük.


A tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett deszkán mindet JÓ vékonyra kinyújtjuk! 
Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, szabálytalan alakúra vagdossuk, előmelegített sütőben 200 fokon 9-10 percig sütjük.



Szeretem ezt a receptet, mert nem kell hozzá sem élesztő, sem sütőpor! Nem kell semmilyen előkészület, csak begyúrni és megsütni! És még az sem baj, ha nem sikerül olyan vékonyra nyújtani, mert úgy is finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin