2014. február 28., péntek

Churros a spanyol fánk

Vagy erdélyi tolófánk? Mi a különbség? Mindkettő égetett tésztából készül és forró olajban sül. 
Akármi a neve, nagyon finom és még a farsangi szezonban sikerült kipróbálnom!



Hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 50 g vaj
  • 20 g cukor
  • 150 g liszt
  • 1 csipet só
  • 5 egész tojás
Öntet:
  • 100 ml tejszín
  • 100 g keserű csoki
A tejet a vajjal és a cukorral felforraljuk, majd  lisztet és a sót beleszórjuk és rövid idő alatt sűrű masszává főzzük.


Langyosra hűtjük, majd a tojásokat egyesével belekeverjük. 


A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, ebből nyomunk hosszú csíkokat a forró olajba.


Kés segítségével választjuk le a tésztát a habzsákról.

A csokis mártogatóhoz a forró tejszínbe olvasztjuk a csokidarabkákat.
Ha van kedvünk a kisült fánkokat meghempergethetjük fahéjjas cukorban is.


Nagyon finom volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin