2014. február 18., kedd

Tatár beefsteak

Régen nagy divat volt tatárhúst készíteni, enni. Szerencsére a családban mindenki oda van érte. 
Most felidézem, újra készítem ezt a régi kedvencet!



Hozzávalók:

  • 600 g fehérpecsenye 
  • 50 g vaj (puha, szobahőmérsékletű)
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1-2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1/2 fej hagyma (reszelve)
  • 1 evőkanál  őrölt pirospaprika
  • 2-3 teáskanál só
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)

A húst kétszer átdaráljuk, majd az összes hozzávalóval összekeverjük. Hűtőbe téve érleljük másnapig. Nem vitatom vannak akik frissen készítik, úgy szeretik. Így is-úgy is finom! Pirítós kenyérrel, hegyes erős paprikával a legjobb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin