2013. április 17., szerda

Kolbászos kukoricaleves

Három éve voltam egy Mexikói főzőesten, ott tanultam ezt a gyors, laktató levest. 
Azóta rendszeresen főzöm...
Mert finom!



Hozzávalók:

  • 1 kicsi fej vöröshagyma reszelve
  • diónyi vaj
  • 400 g morzsolt kukorica (mirelit)
  • 100 g kolbász (lehet csípős is)
  • 2 dl tejszín
  • 1 l húsleves
  • 4 db tortilla lap
  • só, bors
A vöröshagymát a vajon megfuttatjuk, rátesszük a kukoricát, sózzuk, borsozzuk és röviden együtt pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel.
10 percig főzzük. Közben fél karikákra vágjuk a kolbászt, beletesszük a levesbe, felöntjük tejszínnel és még 5 percig főzzük.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortilla lapokat és a leves mellé tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Névtelen20:38

    No.1. recept. Hivatalosan is a rajongóid lettünk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó hír! Köszönöm! ;)

      Törlés

LinkWithin