2013. április 3., szerda

Sonkás rakott palacsinta snidling mártással

Mindig van maradék. Nálunk húsvéti sonkamaradék felhasználásra szükség van.
Ez a rakott palacsinta ezért született.


Sonkás rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • Kb: 12 db sós palacsinta
  • 200-250 g darált sonka
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
A tetejére:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 g reszelt sajt

Vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, hozzákeverjük a sonkát, 2 tojássárgáját, lazítjuk 3 evőkanál tejföllel és a felvert tojás fehérjével. A palacsintákat vajazott tűzálló tálba rétegezzük a sonkakrémmel. 


Az utolsó palacsintát megkenjük a tejföllel, rászórjuk a sajtot. 


180 fokos sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük.


A mártáshoz:
  • 2 csokor snidling
  • 60 g vaj
  • 4 dl tejszín
A vajon megfuttatjuk a snidlinget, felöntjük a tejszínnel és mártás sűrűségig forraljuk folytonos kevergetés mellett.



Leves után ebédre kiváló főétel, vagy lehet egy laktató vacsora!

2 megjegyzés:

  1. Névtelen7:31

    Kipróbáltam - idén nálunk is ez lett a húsvéti sonka haláltusája során. Imádtuk, már továbbítottam egy barátnőmnek a receptet, ott is bevált. Következőleg megkísérlem Graham palacsintával. ;)
    Már heti menüre került a fincsi kukorica leves is, a hétvégén rotyogni fog a fazékban.
    Köszönöm a blogod, nagyon sokat tanulok belőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallom jól sikerült a leves! Örülök, hogy kipróbáltad! :)

      Törlés

LinkWithin