2013. október 27., vasárnap

Sütőtökös morzsás kocka

Sok sütőtök fogy most itthon, leves, kalács, de főleg desszert formájában. Változatos formában, sokféle süti készül. Ez a legújabb!



Hozzávalók:
Morzsa a süti tetejére:

  • 1/2 csésze liszt (62 g)
  • 1/4 csésze vaj (60 g)
  • 1/2 csésze sötét barna cukor (100 g)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
Tészta:
  • 2 csésze liszt (250 g)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csésze (240 g) sütőtökpüré
  • 1/2 csésze sötét barna cukor (100 g) 
  • 1/2 csésze növényi olaj (120 ml) (nálam olvasztott vaj volt)
  • 1/4 csésze (82 g) juharszirup (vagy méz)
  • 1/4 csésze tej (120 ml)
Citrom máz:
  • 1/2 csésze porcukor (60 g)
  • 1-2 evőkanál citromlé

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban: lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót, szegfűszeget.

Mixertálba mérjük ki a tészta nedves hozzávalóit: sütőtököt, barna cukrot, olajat, juharszirupot, és a tejet, majd habverővel jól keverjük ki. Spatulával keverjük hozzá a száraz hozzávalókat.



Sütőpapírral bélelt 24x24 centis tepsibe simítjuk a tésztát.

A morzsához valókat késes robotba mérjük, pár fordulattal összekeverjük. 


A morzsát egyenletesen a tepsibe terített tészta tetejére szórjuk. 


Előmelegített sütőben 175 fokon körülbelül 30 percig sütjük. 


Ha tészta kihűlt bevonjuk a citromos mázzal.

Ez egy nagyon finom szinte 'krémesen' puha lágy süti, enyhe mézeskalácsos beütéssel.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Ide írom, hogy sütőtökpürét a tepsiben kisült tökből botmixerrel a legegyszerűbb készíteni.


A kockázott tök 200 fokon 50 perc alatt megsül.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    LinkWithin