2013. január 16., szerda

Mandulás kuglóf...

... narancsos mascarpone krémmel.


Van egy elég méretes kuglóf formám, ez a tésztamennyiség elveszett a formában... 
Legközelebb dupla adagot kell kikeverni!


Hozzávalók:

  • 180 g vaj
  • 140 g finom szemű kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 egész tojás
  • 100 g héj nélküli darált mandula
  • 150 g liszt + 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál tej

Elkészítés:

A vajat, cukrot és a vanília kivonatot jó habosra kikeverjük. Ez 7-8 perc legyen. Majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk és szintén jól kikeverjük. Végül a lisztet a tejjel felváltva a masszához adjuk.

Vajazott, lisztezett formába öntjük.


150 fokon légkeveréssel 40 perc alatt kisül. Tű próba! A formában hagyjuk 10 percig, majd rácsra borítva várjuk míg kihűl. Porcukorszórást kaphat és narancsos mascarpone gombóccal tálaljuk.



Krémhez:

  • 200 g mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja
  • 1 narancs leve
Mixerrel kikeverjük, fagyis kanállal gombócokat adagolunk belőle a kuglóf mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin