2013. január 13., vasárnap

Rakott karfiol

Kicsit sápadtan pirospaprika nélkül, diétásan, barna rizzsel.

Diétás rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált hús
  • 100 g barna rizs
  • bors
  • őrölt szerecsendió
A karfiolt rózsáira szedjük, lobogó sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük és egy kevés olíva olaj-vaj keveréken megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a húst. Zsírjára lepirítjuk, majd a rizst hozzáadjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint. 


Ha magába szívta a vizet, töltsünk utána, hogy ne legyen száraz. Körülbelül 30-35 perc múlva megfő a rizs.

 Egy tűzálló tál aljára rakosgatjuk a karfiolt.

Ráhalmozzuk a húst.

Megszórjuk a sajtokkal.

Előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 percig sütjük.



2 megjegyzés:

  1. Névtelen13:00

    Nagyon jó reform recept. Öröm látni, hogy milyen egészséges ételek kerülnek ki a konyhádból. Mindenképp próbálok példát venni Rólad. Inkább Te taníthatnál engem a dietetikáról!

    Hallottál már a zöldségpárolóról? Ufo-nak becézzük a tankonyhán. Szupi egy találmány. 3 kis lábikója van és a lábasba beteszed, a vízszint felett tartja a zöldséget.
    Vízben főzés alatt az értékes tápanyagok kioldódnak, ezzel az ufóval még értékesebbé teheted az hamit. Pl. ilyen rakott ételeknél is nagyon praktikus (meg minden olyannál ahol a főzőlevet nem használod).

    Itt egy link:
    http://www.dolcevitakonyha.hu/index.php/presto-zoldsegparolo-edeny-28-cm.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban be kéne szereznem egy ilyen kis szerkentyűt az biztos, hogy sokkal több tápérték marad a zöldségben! Köszi a linket!
      Ha van hasonló diétás ételrecepted, írj!

      Törlés

LinkWithin