2013. március 29., péntek

Répatorta

Minden húsvétra elkészül. Hosszú évek óta! 
De miért csak egyszer egy évben???


Hozzávalók:
  • 4 tojás sárgáját
  • 120 g cukorral
habosra keverni, majd hozzáadni:
  • 1 teáskanál rumot
  • 1 teáskanál vaníliaeszenciát
  • 1 csipet sót
  • 2 evőkanál vizet
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héját és facsart levét
majd
  • 4 tojásfehérjét
  • 60 g cukorral habosra keverni
----------------------------------------------------------------------------
  • 200 g darált mogyorót (vagy mandula vagy dió)
  • 60 g zsemlemorzsát
  • 1 kávéskanál őrölt fahéjat
  • 1 teáskanál sütőport
összevegyítünk, majd az egészet hozzákeverjük a tojás sárgájás és tojásfehérjés masszához, legvégül belekeverjük a
  • 250 g tisztított, reszelt répát



26 centis kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a tésztát belekanalazzuk, majd előmelegített sütőben légkeveréssel 160 fokon 50 perc alatt megsütjük.

Rácsra téve teljesen kihűtjük, majd olvasztott fehér csokival és marcipán répákkal tetszőlegesen díszítjük.


Nem kaptam színes marcipánt, így házilag kellett megoldani ételfestékkel
Szorgos kezek készítik a marcipán répákat!

Kész a sárgarépa ültetvény

1 megjegyzés:

  1. Névtelen11:07

    Erről csak egy szó jut eszembe: "Durvaaaaa" ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin