2013. június 20., csütörtök

Csokifagyi

Finom főzött, krémes, lágy, intenzív csokoládés! Nem csak csokoládés ízű, hanem valóban csokis is, hiszen csokiból készült! 



Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 150 g keserű csoki
A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverem.
A tejet a tejszínnel felforralom, leveszem a tűzről, 1-2 percre félreteszem, majd óvatosan hozzácsorgatom a tojás sárgáját. Visszateszem a tűzre, közepes lángon kevergetem, míg kezd besűrűsödni, ekkor belekeverem a darabolt csokit. Addig keverem, míg felolvad a csoki. Hideg vízbe állítom a fazekat hogy mielőbb kihűljön. Ezután hűtőbe teszem pár órára (vagy egy éjjelre), és mehet a fagyigépbe, amiben 20-30 perc alatt krémesre fagy. 

2 megjegyzés:

LinkWithin