A legújabb kedvenc. Noszvajon vettük a finom házi szilvalekvárt, nem győzöm készíteni belőle a pitéket, réteseket!
Próbáljátok ki, nagyon fini.
Hozzávalók:
- 110 g vaj
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 260 g liszt
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- sűrű szilvalekvár, vagy barack, vagy amit szerettek (kb: 200-300 g nem mértem!)
A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojást és a plusz sárgáját.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd hozzákeverjük a vajas keverékhez. A tésztát 1/3-2/3 arányban fóliába csomagoljuk. A kisebb adagból rövidke hengert formázunk, a nagyobb adagból gombócot. Mehet a hűtőbe minimum 1/2 órára.
A tésztagombóccal béleljünk ki egy 28 cm-es kivehető aljú piteformát. Kenjük a lekvárt egyenletesen a tésztára. A kis hengerelt tésztát szeleteljük fel, fektessük a lekvár tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése