2012. október 5., péntek

Méteres süti

Mester Ildi barátnőmnél ettem, a receptet megkaptam! Évek óta sütöm! 
Ez egy igazi retro süti!


Nem túl fotogén!




Elkészítés


4 tojássárgáját

26 dkg porcukorral kikeverjük, majd hozzáadunk

10 evőkanál vizet és

7 evőkanál olajat,

26 dkg lisztet és

½ csomag sütőport, majd a

4 tojás fehérjéből vert habot

Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál vizet keverünk.

Vajazott, lisztezett őzgerinc formában külön a barna és külön a sárga tésztát kisütjük.

200°C-on 20-25 perc (sütőtől függően!)

Ha kihűlt szeletekre vágjuk és krémmel ragasztjuk össze.

Csokival bevonjuk (vagy nem), ferdén szeleteljük! 1 napig pihentetni kell, csak másnap kínáljuk!


Puncs krém

15 dkg vajat
15 dkg porcukorral jól kikeverni.

1 zacskó puncs pudingport 3,5 dl tejjel felfőzni, ha kihűlt összekeverni a vajas cukorral és ízlés szerint rummal ízesíteni!
Az egészet jól felhabosítani-kikeverni robot géppel!

Az elkészítéséhez jól jön 2 db forma. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin