2012. október 2., kedd

Mádi almás pite

Egy kis mádi kötődés.
Éva barátnőm anyukája Erzsike néni az évenkénti látogatásunkkor rendre ezt a csodát süti. Vagy mákos, diós keltest. Mind finom!

Ez egy bevált recept, évek óta sütöm!



Hozzávalók:

  • 500g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 250 g vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 g kristálycukor (5 evőkanál)
  • 1 cs. vaniliáscukor
  • annyi tejföl, hogy jól nyújtható legyen a tészta
  • kb: 1 kg alma

A tésztából 2 gáztepsi méretű lapot nyújtani, almával tölteni, a tetejét tojással lekenni.


A tetejéhez a tésztából az ügyes kis derelyevágómmal rácsot készítek
Nyújtófa segítségével átemelem a tepsibe
Sütés előtt...
... és után

Én nem szoktam az almát előpárolni, reszelni!



Inkább darabosra vágni, cukorral, reszelt citrommal és fahéjjal ízesíteni, majd nyersen a tészta közé szórni!

Előmelegített sütőben 180°C-on kb: 40 percig sütni!


3 megjegyzés:

  1. Névtelen7:56

    Nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Névtelen19:43

    Nagyon finom volt a tészta és az almákat is elegendő volt így előkészíteni.
    Köszönöm szépen!
    G. :) Miskolcról

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága G! Úgy örülök, hogy olvasol és kipróbáltad a pitét! Hát ez félig-meddig hazai Neked! Decemberben nagyon várunk!

      Törlés

LinkWithin