Egy kis mádi kötődés.
Éva barátnőm anyukája Erzsike néni az évenkénti látogatásunkkor rendre ezt a csodát süti. Vagy mákos, diós keltest. Mind finom!
Ez egy bevált recept, évek óta sütöm!
Hozzávalók:
- 500g finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 250 g vaj
- 2 egész tojás
- 100 g kristálycukor (5 evőkanál)
- 1 cs. vaniliáscukor
- annyi tejföl, hogy jól nyújtható legyen a tészta
- kb: 1 kg alma
A tésztából 2 gáztepsi
méretű lapot nyújtani, almával tölteni, a tetejét tojással lekenni.
Én nem szoktam az almát előpárolni, reszelni!
A tetejéhez a tésztából az ügyes kis derelyevágómmal rácsot készítek |
Nyújtófa segítségével átemelem a tepsibe |
Sütés előtt... |
... és után |
Én nem szoktam az almát előpárolni, reszelni!
Inkább darabosra
vágni, cukorral, reszelt citrommal és fahéjjal ízesíteni, majd nyersen a tészta
közé szórni!
Előmelegített sütőben 180°C-on kb: 40 percig sütni!
Nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon finom volt a tészta és az almákat is elegendő volt így előkészíteni.
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
G. :) Miskolcról
Drága G! Úgy örülök, hogy olvasol és kipróbáltad a pitét! Hát ez félig-meddig hazai Neked! Decemberben nagyon várunk!
Törlés