2012. október 25., csütörtök

Kukoricás vörösbab saláta

Csütörtökönként mini piac van a faluban egy családnál. Családi gazdaság. Jó dolog. Minden friss, közvetlenül tőlük. Különlegességek is vannak, amiért egyéb esetben messze kéne menni. Korianderrel régóta szemezek, most kipróbáltam. Érdekes az íze.
Mind egy szálig elfogyott.

Bab saláta

Hozzávalók:
  • 150 g vörösbab
  • 300 g csemegekukorica
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 csokor koriander (kb: annyit mint egy csokor petrezselyem)
  • 1 lime leve
  • 2 evőkanál jó fajta olívaolaj
  • só, bors


Az előzőleg beáztatott babot hideg vízben tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük puhára. Én fűszereztem babérlevéllel, sóval, borssal.
A fagyasztott kukoricát pároljuk puhára. 
Amíg hűl a bab és a kukorica, készítsük el az öntetet: a lime levét keverjük össze az olajjal, sózzuk, borsozzuk. 
Egy tálban keverjük össze a babot, kukoricát, karikára vágott hagymát és az aprított koriandert. Adjuk hozzá az öntetet. 
Pár órára érdemes hűtőbe tenni. 
Jó kis köret sültek mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin