2012. november 19., hétfő

Gyors áfonyás almás pite

Most egy nagyon egyszerű, gyors sütemény jön. Alaprecept szerint almás. Nekem volt egy doboz áfonyám, azt is belesütöttem. Mert ugye az áfonyától csak jobb lehet! 
Hétvégén ezt nassoltuk.



Hozzávalók:
  • 3 db alma (szerintem a savanykás a legjobb)
  • 1 doboz (125 g) friss áfonya (elhagyható!)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 egész tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g szoba hőmérsékletű vaj
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj és liszt a formába
Az almákat hámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, vékonyra felszeleteljük. Az almaszeleteket a citrom levével meglocsoljuk.
A cukrokat keverjük habosra a vajjal, majd a tojásokkal is habosítsuk ki. A sütőporral elkevert lisztet és a citrom reszelt héját spatulával keverjük a masszába. Alaposan kivajazott, liszttel meghintett 26 cm-es formába öntjük a tésztát. A tetejére halmozzuk a gyümölcsöket.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 40 percig sütjük.

Végül fahéjas porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin