2012. október 4., csütörtök

Csokis keksz

Ezt is szeretjük. Gyorsan kész van, gyorsan elfogy!


Nigella
A tésztához:

  • 100 g puha vaj
  • 150 g barnacukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 tojás
  • 150 g liszt
  • 35 g kakaópor
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 200 g étcsoki pasztilla


A mázhoz:
  •  75 g porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor átszitálva
  • 2 evőkanál lobogó forró víz
  • ¼ teáskanál borsmenta kivonat


1.      Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra

2.       Keverjük habosra a vajat a barnacukorral, majd verjük hozzá a vanília- kivonatot és a tojást is.

3.       Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral egy tálban, és fokozatosan dolgozzuk hozzá a krémes keveréket. Végül forgassuk hozzá a csokoládé pasztillákat is.

4.       Teáskanál segítségével kanalazzuk a süti tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire, kis helyet hagyva az adagok között.

5.       Tegyük a sütőbe 12 percre, majd vegyük ki a tepsit, hagyjuk hűlni pár percig, csak aztán szedjük ki a rácsra a sütiket. Fektessünk a rács alá az asztalra egy ív újságpapírt, hogy arra csöpögjön a felesleges máz.

6.       Tegyük a máz hozzávalóit egy lábasba és lassan melegítsük, amíg minden összeolvad.

7.       Egy kanállal szabálytalan mintában csurgassuk a sütik tetejére a mázat.

Én a borsmenta kivonatot kiszoktam hagyni, mert attól olyan After Eight csokis íze lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin