2012. október 2., kedd

Szedres sajttorta

Szerintem ez a sajttorta a legfinomabb. Sokfélét sütöttem, de mindben volt hiba. Vagy száraz volt és fojtós, vagy híg. Ebben minden jó benne van. Miért ne lenne jó?


Szedres sajttorta

A tészta:
  • 20 deka liszt
  • fél tk. sütőpor
  • 5 deka cukor
  • 8 deka vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
A krém:
  • 50 deka Ricotta
  • 20 deka Philadelphia krémsajt
  • 4 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 25 deka cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit  egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. 
A kész krémet beleöntöm az előkészített formába, a tetejét kirakosgatom szederrel, vagy áfonyával! Egy kicsit bele kell nyomkodni, mert nem merül el a gyümölcs .
175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Ha kevés az 50 perc, vissza kell tenni. Ha hamar barnul a teteje, le kell fedni alufóliával. De át kell sülnie!!!
10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlott. Amíg meleg a torta és még nem dermedt meg a túrótöltelék, könnyen szétfolyhat, tehát megéri türelmesnek lenni!

2 megjegyzés:

  1. Névtelen20:35

    Valóban nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is... Örülök, ha sikerült és ízlett!

    VálaszTörlés

LinkWithin